Behoeften

De behandelingen van Henriëtte Faroche kunnen geheel afgestemd worden op uw huidtype. Belangrijk is dat de huid stap voor stap in een perfecte conditie word gebracht, dit kunt u eenvoudig doen door het behandelplan van Henriëtte Faroche te volgen bij uw Henriëtte Faroche Beautician.

Henriëtte Faroche beschikt over een diversiteit aan behandelingen die naar de behoefte van de huid kan worden afgestemd. Daardoor heeft uw schoonheidsspecialist een onbeperkte keuze aan behandelingen.

Voor het beste resultaat adviseren wij u de bijbehorende producten thuis te gaan gebruiken waardoor u een nog beter en langduriger resultaat heeft van uw behandelingen.

De behandelingen van Henriëtte Faroche zijn in te delen in verschillende huidtypes, namelijk:

Gedehydrateerde huid en droge huid

Gedehydrateerde huid en droge huid

Kenmerken van de gedehydrateerde huid/droge huid

 • Fijne, nauwelijks zichtbare poriën.
 • De huid vertoont snel een trekkerig gevoel.
 • De huid heeft een mat, glad huidoppervlak.
 • Een dunne buitenste huidlaag dus weinig weerstand tegen invloeden van buitenaf.
 • Door een gering vermogen tot vochtbinding wordt de buitenste huidlaag snel vochtarm.

Bij een gedehydrateerde huid is de dunne buitenste huidlaag niet in staat water vast te houden, waardoor ze steeds dehydrateert.

De droge huid ziet er mat, soms zelfs schilferig uit en bij het aanbrengen van make-up worden droogterimpeltjes vaak extra zichtbaar. De huid heeft een tekort aan talg.

De aanmaak van talg is een natuurlijk proces. Een droge huid produceert minder talg dan een vette huid.

 

Hydrasence
De Hydrasence serie is geschikt voor de droge tot zeer droge huid.

Collastine
De Collastine 24-uurs crème voor de droge huid op basis van collageen.

Active Age Anti-rides
Active Age Anti-rides is een serie op basis van ceramides. Ceramides zijn huideigen draagstoffen met verschillende eigenschappen.

 • Een ceramide onttrekt vocht vanuit het onderhuids bindweefsel en geeft dit af aan de daarboven gelegen huidlagen. Hierdoor is de Active Age serie uitermate geschikt voor de vochtarme huid.

Deze ceramide lijn is specifiek bedoeld voor de droge/gevoelige, rijpere huid.

model

Gevoelige huid

De gevoelige huid

Kenmerken van de gevoelige huid

 • Fijne, nauwelijks zichtbare poriën.
 • De huid voelt trekkerig aan.
 • Is onvoldoende beschermd tegen vrije radicalen.
 • De huid vertoont snel een geïrriteerd uiterlijk.

Een gevoelige huid reageert heftiger dan normaal op invloeden van buitenaf. De gevoelige huid kenmerkt zich doordat het een dunne en fijne structuur heeft. De gevoelige huid gaat vaak gepaard met een droge huid, omdat het beschermende vetlaagje is verminderd. Deze huidbarrière houdt doorgaans irriterende stoffen tegen. De gevoelige huid moet beschermd worden tegen die invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan de zon, warmte, kou, droge lucht, luchtverontreiniging en tal van andere factoren en invloeden.

Een gevoelige huid kan ook ontstaan doordat de afweerreactie van de huid tijdelijk is verstoord. Hierdoor heeft de huid tijdelijk een lagere weerstand tegen invloeden van buitenaf.

 

Sensilence
De Sensilence serie is specifiek voor de gevoelige huid.

Henriëtte Faroche model_02

Rijpere huid

Henriëtte Faroche Bloem_04

Voor de rijpere huid

Kenmerken van de rijpere huid

 • Rimpels worden zichtbaar en kraaienpootjes rondom ogen en mond verschijnen.
 • De huid begint te verslappen.
 • De kaak contour wordt minder strak doordat de huid van de wangen gaat zakken (de zogenaamde hamsterwangen).
 • De oogleden gaan zakken en wenkbrauwen zakken lager.
 • De huid in de hals verslapt.
 • Pigmentvlekken worden zichtbaar.
 • De huid vertoont vaak teleangiëctasieën/couperose. Dit zijn blijvende verwijdingen van de oppervlakkige bloedvaatjes. Deze bloedvaatjes schemeren als fijne rode draadjes door de huid heen.
 • Deze huid heeft vaak een gering vermogen tot vochtbinding, daardoor is de huid snel vochtarm.

Tot de leeftijd van ongeveer 25 is je huid op haar mooist. De huid heeft dan een snelle celdeling en is stevig en elastisch. Na je 25ste begint langzaam de huidveroudering zijn intrede te doen. De eerste tekenen van huidveroudering, in de vorm van fijne lijntjes, zie je vaak rondom de ogen.

Naarmate we ouder worden werkt onze celdeling steeds trager. Hoe trager de celdeling, hoe langzamer de huid kan herstellen, dus hoe sneller de huid veroudert. Op den duur wordt minder talg aangemaakt en wordt de doorbloeding en huidcelactiviteit trager. Daardoor kan de huid moeilijker vocht vasthouden en afvalstoffen afvoeren.

Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met je eigen beautyritueel van goed reinigen en verzorgen om huidverouderingsprocessen te vertragen.

Speciaal gericht op de behoeften van de huid, ondersteunt anti-ageing gezichtsverzorging de huid in haar natuurlijke  herstel. Tevens wordt de huid doelgericht verzorgd met actieve werkstoffen.

Een anti-ageing verzorging versterkt de huid en helpt beschermen tegen door het milieu veroorzaakte beschadigingen.

 

Collastine
De Collastine serie op basis van collageen is geschikt voor de huid met de eerste tekenen van verslapping. Er is een crème voor de droge huid en een crème voor de vette huid.

Brilliant
Voor de rijpere huid en de huid die om meer aandacht vraagt is er de Brilliant serie, verrijkt met vitamine E.  Vitamine E staat bekend als vet- en vochtregulerend. Bestrijdt de invloed van de schadelijke gevolgen van vrije radicalen.

Active Age Anti-rides
Active Age Anti-rides is een serie op basis van ceramides. Ceramides zijn huideigen draagstoffen met verschillende eigenschappen.

 • Een ceramide onttrekt vocht vanuit het onderhuids bindweefsel en geeft dit af aan de daarboven gelegen huidlagen. Hierdoor is de Active Age serie uitermate geschikt voor de vochtarme huid.
 • Naarmate onze huid veroudert, ontstaan er ruimten tussen onze cellen waardoor het huidoppervlak er onregelmatig gaat uitzien. Ceramiden zorgen ervoor dat deze ruimten weer worden opgevuld.
 • Als huideigen draagstof stimuleert een ceramide de aanmaak van collageen. Hierdoor gaat de huid er na een intensieve behandeling strakker en jonger uitzien.

Deze ceramide lijn is specifiek bedoeld voor de droge/gevoelige, rijpere huid.

Caviar Derma Concept
Caviar Derma Concept is een innovatieve anti-ageing serie waarin ingrediënten verwerkt zijn als kaviaar. Uitermate geschikt voor de vochtarme, dunne, ouder wordende en vermoeide huid.

Vette of gecombineerde huid

Vette of gecombineerde huid

Kenmerken vette of gecombineerde huid

 • Duidelijk zichtbare, verwijde poriën eventueel gepaard gaande met mee-eters en puistjes.
 • Er ligt een vettig laagje over het gezicht waardoor de huid glimt.
 • Door een dikke opperhuid is de doorbloeding van de huid verminderd waardoor een vale huidskleur zichtbaar is.
 • Make-up blijft moeilijk zitten.

Een vette huid komt veel voor en dan met name bij jonge mensen. De talgklieren van dit huidtype zijn te actief, waardoor er dus teveel talg wordt aangemaakt. De talg zorgt samen met zweet en met lipiden van de huid voor een glimmend olieachtig laagje.

 

Farorisan
De Farorisan crème is specifiek bedoeld voor de rijpere, vale huid welke hier en daar wat verstoppingen vertoont bijvoorbeeld door hormonale factoren. De fruitzuren in deze crème verbeteren de huidconditie en hydratatie. Celvernieuwing wordt gestimuleerd waardoor onderhuidse verstoppingen sneller opgeheven worden. Tevens geschikt voor acne huid.

Matifiante
De Matifiante serie is speciaal ontwikkeld voor de vette/onzuivere huid.

 

Ref. 11025 Matifiante Tonic

Extra huidverzorging

Henriëtte Faroche Bloem_06

Extra huidverzorging

Soms heeft je huid extra verzorging nodig. Een beetje extra aandacht voor je huid op specifieke momenten of gewoon in het algemeen. Intensiveer je dagelijkse beautyritueel door gebruik te maken van bijvoorbeeld een hydraterend masker.

 

Intense

De producten uit de Intense serie zijn  speciaal ontwikkeld om de huid een extra stimulans te geven. Deze serie bestaat uit diverse maskers, ampullen, een ooggel en een oogroller. Elk product heeft zijn eigen toegevoegde waarde en zal ervoor zorgen dat de huid optimaal gestimuleerd wordt.

 

Salonbehandeling

Naast alle producten voor thuisverzorging heeft Henriëtte Faroche per serie ook een salonbehandeling.

Een behandeling in de salon wordt geheel afgestemd op jouw wensen en je huid. Op de Salon Locator vind je jouw Beautician in de buurt die jou het beste advies kan geven voor de verzorging van je huid.

 

Je huid beschermen

Je huid beschermen

Je huid heeft vele functies. Een van de grootste is toch wel beschermen. Je huid vormt een barrière tegen de buitenwereld. Je huid reguleert water en zouten, zodat er in je lichaam een stabiel niveau is. Aan de andere kant zorgt het dat water en schadelijke stoffen niet door de huid naar binnendringen. Hiervoor is vooral de hoornlaag (opperhuid) belangrijk. Ze vormt een barrière tegen schadelijke bacteriën, virussen en schimmels opdat deze niet zomaar binnen kunnen dringen.

Pigment (melanine) in je huid beschermt tegen beschadiging door UV-stralen van de zon. Het pigment ligt als een beschermend kapje over de huidcellen en absorbeert de UV-straling. Op den duur wordt de huid ook wat dikker als reactie op zonlicht.

In de huid zitten elastische vezels die beschermen tegen onder meer stoten en uitrekken. Ook de vetlaag in de huid werkt beschermend.

Via je huid kun je je lichaamstemperatuur constant houden. Zo ga je bij te veel warmte zweten en gaan de bloedvaatjes in de huid open staan en geef je stralingswarmte af. Het tegenovergestelde gebeurt als je temperatuur te laag is. Dan knijpen de bloedvaatjes samen, zweet je minder en gaan je haartjes omhoog staan, kippenvel.

Daarnaast is de huid een zintuig en voel je naast warmte en kou ook druk, pijn en aanraking.

Met behulp van zonlicht wordt vitamine D in de huid aangemaakt.

Je huid is een vorm van een visitekaartje. Via je huid kun je jezelf uiten naar de buitenwereld, maar je wordt er ook op beoordeeld. Denk aan tattoos, piercings, maar ook diverse huidaandoeningen als haaruitval, acne of eczeem. Ze kunnen allemaal het leven beïnvloeden.

Zorg dus goed voor je huid, bescherm haar want zij beschermt jou.

 

Brilliant
De Brilliant serie, verrijkt met vitamine E werkt vet en vochtregulerend. Brilliant is geschikt voor de huid die zeer gevoelig is voor atmosferische invloeden zoals zon, wind en kou, maar ook voor zeep en alcohol.

Vitamine C
Vitamine C helpt de collageenvorming te stimuleren en zorgt verder voor een vitaliserende werking.

Soleil intensif
Tegenwoordig is een goede UV-bescherming voor de huid belangrijker dan ooit. Daarom mag de Soleil intensif niet ontbreken als serie van Henriëtte Faroche. De Soleil intensif bevat intensief verzorgende bestanddelen en bescherming tegen schadelijke UV-A en UV-B straling.

Soleil Intensif