Ref. 11292 Hyposence Peeling
Ref.11470 Intense Cell restoring mask

Scrubben & Maskers

Nadat je je gezicht goed hebt gereinigd kun je gebruik maken van een scrub en/of een masker.

 

Scrub

  • Intégral Scrub - Face
  • Intégral Lysing - Sensitive
  • Hyposence Peeling – Sensitive skin

De buitenste laag van onze huid bestaat uit dode huidcellen, ook wel de hoornlaag genoemd. Deze laag bestaat uit ongeveer 30 laagjes met huidcellen welke gemiddeld elke 28 dagen volledig wordt vervangen. Dieper in de huid worden continue nieuwe huidcellen aangemaakt die langzaam de hoornlaag van onderaf aanmaken. Vanaf de bovenzijde verliezen we elke dag de dode huidcellen.

De hoornlaag beschermt je, maar kan er ook voor zorgen dat je huid er dof en oneffen uit ziet. Dit bepaalt de ‘glow’ of de ‘teint’ van je huid.

Naarmate je ouder wordt verlies je minder gemakkelijk de dode huidcellen. Ze blijven aan elkaar kleven en laten dus niet los. Dit kan tot gevolg hebben dat de huid er dof uit ziet. Tevens kunnen poriën verstopt raken, talg hoopt zich op en de combinatie van bacteriën en talg resulteert uiteindelijk in het ontstaan van puistjes.

Je huid dus een handje helpen kan zeker geen kwaad, maar kies wel de juiste peeling voor jouw huid!

Hoe vaak je kunt scrubben hangt af van je huidtype. Een normale tot vette huid kun je doorgaans een tot twee keer per week scrubben. Bij een gevoelige en droge huid moet je het scrubben beperken tot één keer in de twee weken.

Scrub niet te hard en te vaak. Je huid heeft tijd nodig om goed te herstellen. Als je te krachtig, te lang of te vaak scrubt kun je de onderliggende huid beschadigen. Scrub niet als je wondjes hebt, een geïrriteerde huid, een verbrande huid of een eczeem huid.

 

Mechanische peeling

De Intégral scrub is een vorm van een mechanische peeling. Deze scrub bestaat uit een crème met daarin kleine schurende korreltjes. Deze korreltjes schuren als het ware de dode huidcellen los van je huid.

Breng de scrub aan op je gezicht/hals en of decolleté en maak licht roterende bewegingen. Voer geen druk uit maar laat door de roterende bewegingen de korrels langzaam hun werk doen. Zo worden op milde wijze de dode huidcellen verwijderd.

Verwijder de scrub met een lauwwarm kompres (gezichtshanddoekje) of spoel schoon met lauwwarm water.

Een microdermabrasie behandeling is ook een mechanische peeling. Bij deze salonbehandeling wordt de huid door middel van 100% zuivere microkristallen afgeschaafd. De microkristallen worden met een bepaalde kracht op de huid geblazen en vervolgens direct weer afgezogen. De huid wordt gladder en er ontstaan minder verstoppingen. Door de behandeling krijgt je huid een betere doorbloeding en er wordt in beperkte mate collageen, ofwel het steunweefsel van de huid, aangemaakt. Je huid wordt daardoor weer in een goede conditie gebracht. Afgezien van het behandelniveau zal de behandeling al dan niet gevoelig zijn.

Informeer naar de microdermabrasie behandeling bij jouw Henriëtte Faroche Beautician.

Met de scrub verwijder je tussen de 3 en 5 lagen van de hoornlaag. Met een microdermabrasie behandeling worden ongeveer 10 lagen van de hoornlaag verwijderd en is daarom veel intensiever.

 

Enzymatische peeling

De Intégral Lysing is een enzymatische, eiwitsplitsende crème zonder korrel. Het enzym in deze crème lost de ’cementlagen’ tussen de cellen op waardoor ze los komen. Omdat een lysing geen schurende deeltjes bevat wordt een lysing veelal op je gezicht toegepast. De lysing is zeer geschikt voor de oudere, verslapte huid en gevoelige huid. Hij werkt ook prettig voor de huid met actieve acne.

Een lysing verwijdert net als een scrub ongeveer tot 3 lagen van de hoornlaag.

Breng de lysing royaal aan op je gezicht en laat deze 10 minuten inwerken.
Verwijder de lysing met een lauwwarm kompres (gezichtshanddoekje) of vochtige wattenschijfjes.

 

Chemische peeling

De Hyposence Peeling is een milde vorm van een chemische peeling met korrel. De melkzuur in deze peeling is bijzonder geschikt om dode huidcellen te verwijderen. De peeling stimuleert de aanmaak van collageen en zorgt voor een gehydrateerde huid. Omdat de peeling niet agressief is kan deze zelfs ingezet worden bij de gevoelige huid.

Breng de peeling royaal aan op de huid en laat 10 minuten inwerken. Vervolgens met lichte, roterende bewegingen over de huid masseren. Verwijder de peeling met een lauwwarm kompres (gezichtshanddoekje) of spoel schoon met lauwwarm water.

De Glycopeel behandeling is een salonbehandeling en is een zeer intense vorm van een chemische peeling. Het glycolzuur in deze peeling versnelt de afschilfering van de hoornlaag. Daardoor worden de collagene en elastine vezels in je huid gestimuleerd om mooie nieuwe cellen te maken. Je huid is eigenlijk opzettelijk beschadigd en wordt aangespoord om nieuwe huidcellen aan te maken. Je huid ziet er na de behandeling gladder, steviger en egaler uit dan daarvoor. Het effect van een fruitzuurpeeling is opeenstapelend. Dit betekent dat het resultaat verbetert naarmate je vaker de peeling ondergaat.

Deze behandeling wordt dan ook altijd aangeraden in kuurverband voor het beste resultaat.

Informeer naar de Glycopeel behandeling bij jouw Henriëtte Faroche Beautician.

 

Maskers

  • Intense Cell restoring mask – Damaged skin
  • Intense Hydrovital mask – All skin types
  • Intense Vitamin A-C-E mask – Mature skin

Een masker is in je beautyritueel echt geen overbodige luxe. Een masker heeft niet alleen een positieve uitwerking op je huid, maar ook op je geest. Neem tijd voor jezelf en geniet!

Henriëtte Faroche heeft verschillende maskers in het assortiment, de thuismaskers komen uit de Intense serie. Kies samen met je Beautician het masker dat het beste bij jouw huid past.

Door regelmatig een masker te gebruiken verbeter je de conditie van je huid. Een masker heeft als voordeel dat je al heel snel resultaat ziet. Dat komt door een hoge concentratie aan werkzame stoffen. Voor ieder probleem is er wel een masker, van de droge huid, tot de vette huid of de ouder wordende huid. In de salon heeft jouw Beautician een breder assortiment aan speciale salon maskers. Voor ieder wat wils.

Gebruik een masker minimaal 1x per week. Zorg voor een goed gereinigde huid. Verwijder eventueel eerst nog de dode huidcellen met een scrub zodat een masker beter kan inwerken. Je kan gebruik maken van een maskerkwast of gewoon je vingers voor het aanbrengen. Laat het masker zijn werk doen en verwijder dan met een lauwwarm kompres (gezichtshanddoekje) of spoel schoon met lauwwarm water.