Ref.11050 Integral eye make-up remover

Gezichtsreiniging

Een goede reiniging van je huid is van groot belang voor het krijgen en behouden van een mooie huid. Maar niet iedere huid is hetzelfde, dus laat je goed adviseren welke producten je het beste kan gebruiken voor jouw huid.

Het reinigen van je gezicht is een dagelijks ritueel. In de ochtend fris je je gezicht op om jezelf klaar te maken voor een nieuwe dag. Al dan niet met wat make-up op begin je aan je dag.
Gedurende de dag pik je een hoop viezigheden op die je poriën kunnen doen verstoppen. Make-up draagt daar ook een steentje aan bij. Hoewel make-up tegenwoordig ook verzorgende en beschermende werkstoffen bevat, zul je je make-up iedere dag weer af moeten halen. Het is van belang dat je iedere avond je gezicht goed reinigt en klaarmaakt voor de nacht. De volgende ochtend begin je weer opnieuw om je huid in een goede conditie te houden.

Henriëtte Faroche heeft een breed assortiment aan reiniging, kies samen met jouw Henriëtte Faroche Beautician de beste producten voor jouw huid.

 

Vóór de reiniging; handen wassen

We vergeten het nog wel eens, maar een goede gezichtsreiniging begint met schone handen. Was grondig het vuil van de vingers, de palm en onder de nagels.

 

Reiniging voor de ogen

 • Intégral Remover – For eye make-up
 • Intégral Dual-phase waterfproof remover – For eyes

De Intégral eye make-up removers zijn geschikt om oogmake-up op een zachte en effectieve manier te verwijderen. Ze zijn de eerste stap in je beautyritueel. Ze hebben verfrissende en hydraterende eigenschappen en verzachten de huid. Ook geschikt voor de gevoelige huid.

De Dual-phase is speciaal geschikt voor het verwijderen van waterproof oog make-up en laat geen vet laagje achter. Tevens is deze remover erg geschikt voor het verwijderen van long lasting lip make-up.

Voor de ogen, neem een vochtig wattenschijfje en breng daarop de remover aan. Al deppend de wimpers kort weken. Daarna zachtjes vanuit de buitenooghoek naar de binnen ooghoek de make-up verwijderen.

Voor de lippen de Dual-phase remover op een vochtig wattenschijfje aanbrengen en de lippen deppen, en zachtjes er af vegen.

 

Reinigen met wasgel en olie

 • Intégral Purifying wash gel

De Intégral wasgel zorgt voor een optimale zachte reiniging en heeft een diep reinigende werking. Ze werkt talg reducerend en verwijdert onzuiverheden. Maakt de huid glad en soepel. De wasgel royaal aanbrengen en met je vingertoppen zachtjes inmasseren op de huid.

Afspoelen met lauwwarm water en daarna de huid zachtjes droogdeppen met een schone handdoek.

 

 • Hyposence Hydrophilic oil – Sensitive skin

De hydrofiele olie is speciaal voor de reiniging van extreem gevoelige huid. De olie verzorgt de huid op een bijzonder zachte wijze. Ze reinigt niet alleen de oppervlakte van de huid, maar ook tot diep in de poriën. Na vermenging met water ontstaat er een lichte emulsie die de flexibiliteit en elasticiteit van de huid verbetert.

Breng de hydrofiele olie aan op de huid en verdeel deze over je gezicht, maak je handen met lauwwarm water vochtig en masseer de olie verder in. Daarna je gezicht afspoelen met lauwwarm water en zachtjes droogdeppen.

Henriëtte Faroche reinigings milks en foam

 • Hydrasence Cleansing milk – Dry skin
 • Matifiante Cleansing foam – Oily skin
 • Sensilence Cleansing milk – Sensitive skin
 • Brilliant Cleansing milk – Devitalised skin

Maak je gezicht vochtig met lauwwarm water en breng de milk of foam met licht roterende bewegingen aan op je gezicht. Eventueel kun je nog zachtjes over de ogen wrijven om de restanten remover te verwijderen.

Maak je gezicht schoon met een lauwwarm kompres (gezichtshanddoekje) of gebruik twee wattenschijfjes.

 

Henriëtte Faroche lotions en tonic

 • Hydrasence Lotion – Dry skin
 • Matifiante Tonic – Oily skin
 • Sensilence Lotion – Sensitive skin
 • Brilliant Lotion – Devitalised skin

 

Breng vervolgens de lotion of tonic aan met een wattenschijfje op gezicht, hals en decolleté.

De lotion verfrist, ontspant en bevordert de hydratatie van de huid. Activeert de doorbloeding en regelt de vetafscheiding. Neemt de laatste resten van reinigingsmelk weg en herstelt de pH-waarde van de huid.

De tonic verwijdert resterende onreinheden en zorgt voor een optimale ontvetting en verfrissing. Herstelt de pH-waarde van de huid.

Je gezicht is nu klaar voor het volgende deel van je beautyritueel.