Soleil intensif

Zonnestralen stimuleren de aanmaak van vitamine D en melanine ze hebben een positieve invloed op huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem en ze stimuleren de bloedcirculatie. Bovendien beïnvloedt de zon ons humeur op een positieve manier.

Maar zonnestralen kunnen ook schadelijk zijn, met name voor de huid. 90% Van de huidverouderingsverschijnselen zoals rimpels, pigmentvlekken en verslapping, wordt veroorzaakt door de zon.

 

UV stralen

Zonnestralen bevatten 3 soorten UV stralen; UVA, UVB en UVC.
UVC stralen zijn het meest schadelijk, maar deze worden tegengehouden door de ozonlaag.

  • De UV-straling die ons wel bereikt bestaat voor 95% uit UVA en voor 5% uit UVB. Deze stralen hebben op een verschillende manier invloed op de huid.
  • UVA stralen hebben een lange golf, hierdoor dringen ze diep door in de huid waardoor ze collageen en elastine kunnen aantasten. Bovendien is UVA het hele jaar aanwezig, dus ook wanneer het bewolkt is en tijdens de herfst en winter. UVA speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van huidkanker en huidveroudering.
  • UVB stralen zijn krachtiger dan UVA stralen maar doordat zij een kortere golf hebben dringen ze minder diep door in de huid. Bij overmatige blootstelling aan UVB stralen ontstaan verbrandingsverschijnselen; roodheid.

 

Sun Protection Factor (SPF)

De Sun Protection Factor of SPF wordt weergegeven met een cijfer. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht geeft het SPF cijfer niet weer hoeveel langer iemand in de zon kan blijven zonder te verbranden. Bovendien zegt het alleen iets over de mate waarin het product beschermt tegen UVB stralen, niet tegen UVA stralen. Daarom is het bij het kopen van een zonneproduct van belang om apart te controleren of het product ook bescherming biedt tegen UVA stralen.

SPF15 biedt 93,3% bescherming, SPF30 biedt 96,6% bescherming, SPF50 biedt 98% bescherming. 100% bescherming bestaat niet.

 

Hoe vaak en hoeveel smeren?

Uit onderzoek blijkt dat we vaak te weinig product gebruiken om de aangegeven SPF te halen. Een SPF20 die te dun aangebracht is beschermt bijvoorbeeld maar voor SPF10 of zelfs minder.

Om zeker te weten dat je voldoende product gebruikt kun je de volgende richtlijn aanhouden; een halve theelepel product voor het gezicht en ongeveer 6 eetlepels voor het volledige lichaam.

Ongeacht de beschermingsfactor breng je een zonnebrandcrème om de 2 uur opnieuw aan. Het advies van de American Academy of Dermatology is om dagelijks, dus ook tijdens de herfst of wintermaanden, minimaal een SPF 15 te gebruiken. Tijdens de zomermaanden of na een intensieve behandeling is een hogere SPF aan te raden.

De zonneproducten van de Henriëtte Faroche Soleil Intensif serie bieden bescherming tegen zowel UVA als UVB stralen. Zo weet je meteen dat je een goede keuze hebt gemaakt.

 

Henriëtte Faroche producten voor thuisgebruik

  • Sun protection SPF 20 – anti ageing
  • Sun protection SPF 30 – invisible spray
  • Sun protection SPF 50+ - Very high protection
  • Aftersun – hydrating milk
Ref. 11720 Soleil intensif factor 20
Ref. 11730-Soleil-Intensif-Aftersun
Ref. 11740 Soleil intensif SPF 30 Spray
Ref. 11761 Soleil intensif SPF 50 Anti-ageing for face
Henriëtte Faroche Soleil Intensif